«Газпром» підняв оплату своїм лобістам у США

Поділитися:

Оператор будівництва «Північного потоку-2» витратив за півроку $1,69 млн. на просування проекту в США. Лобісти в BGR Group, Roberti Global LLC і Sweeney&Associates отримали за ці півроку більше, ніж за аналогічний період минулого року і чим за весь 2018 рік.

У США є закон, який зобов’язує іноземних агентів реєструватися в Міністерстві юстиції. Зрозуміло, лобісти їм не скористалися, а зареєструвалися згідно з іншим законом, що вносить доповнення в перший. Він передбачає, що лобісти можуть розкривати менше даних про свою діяльність, якщо їх завдань не націлені на просування інтересів уряду іншої країни. Таким чином, з ким зустрічаються агенти невідомо.

Чиновник в адміністрації президента США назвав це неприпустимим, оскільки діяльність з лобіювання «Північного потоку-2» прямо націлена на інтереси Москви.

Нагадаємо, компанія Укртрансгаз отримала 40,2 відсотка акцій підприємства «Газтранзит». Варто врахувати, що раніше вони належали російському монополісту Газпрому.

Також судно «Академік Черський» знову на слуху, але не через своє пряме призначення. Судно-трубоукладач, яке здатне добудувати «Північний потік-2», як раніше заявляв міністр енергетики РФ Олександр Новак, більше не належить ТОВ «Газпром флот». Саме судно продовжує стояти в німецькому порту.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу