Байден обговорив погрози з боку Росії із «Бухарестською дев’яткою». США підтримають східний фланг НАТО

Поділитися:

Президент Сполучених Штатів Америки зв’язався з лідерами «Бухарестської дев’ятки» з метою обговорити низку питань щодо поточної ситуації на російсько-українських кордонах.

Джо Байден та глави дев’яти держав, зокрема, Словаччини, Румунії, Польщі, Литви, Латвії, Угорщини, Чехії, Болгарії та Естонії провели ділові переговори, під час яких дійшли певних висновків. Насамперед країни-члени Альянсу висловили стурбованість ймовірного нарощування Російською Федерацією сил на кордонах з Україною, а також обговорили необхідність «єдиної, підготовленої та рішучої позиції НАТО щодо колективного захисту союзників».

Президент США зі свого боку наголосив на прихильності керованої ним держави до трансатлантичної безпеки та «Священної відданості», згідно зі статтею п’ятою в договорі НАТО про колективну оборону.

Слід також зазначити, що після переговорів Джо Байдена з Володимиром Зеленським у Білому домі заявили про те, що потенційний вступ України до складу членів НАТО, проти чого активно виступають з боку Росії, виключно належить до відносин самої України та НАТО.

До речі, американський лідер також має намір провести переговори з представниками РФ та ще чотирма країнами-союзниками США щодо Альянсу, проте, про які держави говорив Байден, він не уточнив.

Раніше ми писали про переговори Джо Байдена та Володимира Путіна, в рамках яких було порушено питання безпеки України, у тому числі попередження з боку Америки Росії у введенні додаткових санкцій, якщо та вторгнеться в Україну.

Також ми повідомляли про те, що після розмови з Путіним президент Америки зателефонував главі української держави – Зеленському.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу