Терорист з Луцька тримає людей на прицілі і переписується в соцмережах

Поділитися:

Надзвичайна ситуація в Луцьку – там чоловік захопив автобус з 20 пасажирами в заручники. Інцидент трапився вранці в центрі міста – чоловік забарикадувався в автобусі Берестечко-Краснилівка із заручниками.

Поліція повідомляє, що вранці надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що в центрі Луцька чоловік захопив автобус з близько 20 заручниками, при собі має вибухівку і зброю.

Як розповів начальник обласного управління поліції Юрій Крошко до операції залучили антитерористичний центр СБУ. За його словами в автобусі забарикадувався чоловік, який і здійснював постріли.

Відомо, що злочинець висунув правоохоронцям свої умови. З ним ведуться переговори. З загарбником зв’язуються по телефону. Як встановили в поліції на своїй сторінці в соцмережах людина постійно пише  дослівно: “Невдоволення системою в Україні”.

За словами керівника місцевої поліції, чоловік опублікував в соцмережах пост з невдоволенням системою, уточнених вимог і претензій зловмисник не висуває. Поліцейські ведуть переговори і намагаються обмежити доступ цивільних в центральну частину міста.

Перед захопленням пасажирів автобуса в Луцьку злочинець записав відео. Ролик опубліковано на YouTube. Адміністратори вже видалили звернення.

«З днем ​​антисистеми, не обманюйте себе, святкуйте правду», – заявив він. Також він опублікував пост в Twitter, в якому пояснив свій вчинок. Зокрема, він заявив, що «держава – це перший терорист». Злочинець називає себе Максимом Поганим і вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записали і відеозаяву про те, що саме вони – терористи в законі.

У соцмережах встигли з’ясувати особу чоловіка. Максим Поганий – його псевдонім. Насправді терориста звати Кривошей Максим Степанович. Він родом з міста Дубно Рівненської області. Кривошей відсидів кілька термінів в місцях позбавлення волі. Саме там він і написав свою книгу «Філософія злочинця».

Крім цього, навчався в духовній семінарії і примусово лікувався в психіатричній лікарні.
Цікаво, що чоловік, перебуваючи в автобусі веде активну переписку на своїх сторінках в соціальних мережах і виступає проти системи.

У поліції повідомляють, що не можуть штурмувати автобус, так як терорист заявив про вибухівку, закладену в місті і не повідомив де саме.

Сам Кривошей досить активний соціальних мережах і вимагає уваги журналістів. Під його постом маса коментарів – користувачі радять йому відпустити людей, вимагати матеріальних благ і особисто Авакова для переговорів, багато просто жартують.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу