США знову охопили масові протести: десятки травмованих

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки знову спалахнули масові протести проти расизму: американці масово влаштовують опір місцевій владі, одного з учасників акції застрелили. Про це повідомляють західні ЗМІ.

Вказується, що на минулих вихідних в Штатах знову розпочалися демонстрації, які торкнулися десятків міст Америки. Люди виходили на вулиці Сіетла, Чикаго, Портленду та інших американських штатів, щоб звернути увагу на проблему расизму.

Відзначимо, що перші протести розпочалися два місяці тому через насильницьку смерть афроамериканця Джорджа Флойда, якого задушив при затриманні поліцейський.

Тепер же, в низці нових акцій, число жертв збільшується: в поліції говорять про безліч поранених з обох сторін. Більш того, одного з учасників протесту навіть убили.

“21 офіцер отримав поранення в результаті ударів цеглиною і від вибухових речовин. Більшість офіцерів змогли повернутися на службу. Один госпіталізований в лікарню з травмою коліна”, – розповіли в поліції про поранення з боку правоохоронців.

Раніше в Сіетлі під час перестрілки був також застрелений 19-річний учасник акції протесту проти расизму.

В знак солідарності проти поліцейського свавілля через вбивство Джородж Флойда хвиля акцій прокотилася по Лондону і Афінам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу