Данія відкрила кордони для українців

Поділитися:

В уряді Данії повідомили, що з 17 липня Україну віднесли до переліку країн «жовтої» зони. Відтепер українці зможуть в’їжджати на територію Данії без вагомих на те причин. Для цього необхідно мати негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше як за 72 години до прибуття, або антиген-тест, зроблений за 48 годин. Крім того, по прибутті до Данії потрібно здати тест на коронавірус. В аеропорту, одразу по прильоту, це можна зробити безкоштовно.

У той же час люди, які пройшли повну вакцинацію препаратами, що затверджені в ЄС, можуть в’їжджати в Данію без будь-яких обмежень, якщо вони мають Covid-сертифікат європейського зразка або є резидентами країн ЄС або Шенгенської зони. Проте, оскільки наразі український Covid-сертифікат не визнають в ЄС і зокрема Данії, навіть повністю вакциновані українці повинні здавати тест для в’їзду на данську територію.

Раніше ми повідомляли, що ЄС зміцнює Шенгенську зону і зовнішні кордони.

Крім того, Європейський союз збільшив кількість країн для яких слід скасувати обмеження на поїздки. Відповідний список в ЄС хочуть переглядати кожні два тижні, в залежності від епідеміологічної ситуації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу