З Нового року для споживачів виростуть ціни на електроенергію

Поділитися:

Після Нового року в Україні збираються переглянути тарифи на електроенергію. Це пов’язано з тим, що в кінці 2020 роки закінчує своє офіційне дію положення про спеціальні обов’язки постачальників ринку електроенергії.

Відзначимо, що саме в рамках дії цієї норми українці щомісяця платили за споживання електроенергії фіксовану суму розміром в 1,68 грн за 1 кВт.

Як прокоментував виконуючий обов’язки президента ДП НАЕК “Енергоатом”, на цей час компанія не розглядає підвищення тарифу за тією схемою, яка існує зараз.

“Генерація віддає електроенергію за 1 копійку, а населення купує її за 1,68 грн за КВт, генеруючи різницю, за рахунок якої, в тому числі покриваються “зелені” тарифи, встановлені на одному з найвищих в Європі рівнях“, – сказав він.

На його думку, поточний дефіцит ринку через незбалансованість цін на електроенергію доходить до 13-53 млрд грн на рік.

Нагадаємо, що в НКРЕКП повідомили про те, що провели ревізію тарифів і прийняли рішення про їх підвищення. Такими є результати засідання, яке відбулося 24 грудня.

Крім тарифів для населення підняли й інші – для бюджетних, релігійних організацій, а також і для ряду інших споживачів. Йдеться про тарифи на 2021 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу