З 2021 року в Україні з’явиться агрострахування

Поділитися:

В Україні хочуть реалізувати нову реформу агрострахування, яка повинна запрацювати від 1 січня 2021 року. Про це повідомляє джерело з Верховної Ради України.

За словами джерела, незабаром уряд збирається суттєво допомогти тим аграріям, урожай яких постраждав від несприятливих погодних умов. Зокрема, від посухи.

Повідомляється, що в ситуації непередбачених обставин фермерам може значимо допомогти агрострахування, яке стане еквівалентом запасної подушки для українців в разі поганої погоди, хвороби та інших факторів, що впливають на урожай.

“Скоро побачимо законопроект про агрострахування, обговоримо його і приймемо, щоб з 1 січня 2021 запустити агрострахування по всій Україні“, – йдеться в повідомленні джерела.

Нагадаємо, що окремі держпрограми будуть враховувати всю специфіку бізнесу і пропонувати представниками аграрного сектора сучасну підтримку. Так, на програму агрострахування в період з 2021 по 2023 рік заплановано передбачити понад 2 млрд грн.

Програму розроблять на основі закону «Про державну підтримку сільського господарства України». Вже відомі й деякі цифри.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу