Європейські економісти впевнені, що Україна може отримати вигоду від карантину

Поділитися:

Україна може Отримати вигоду в перебудові ланцюжків поставок, яка послідує за спровокованої коронавируса світовою кризою.

Таку думку в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» Висловив Дімітар Богів, регіональний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), що оновив економічний прогноз для України.

«Україна з її географічною близькістю до Західної Європи і розміром, які можуть дати ефект масштабу, має всі можливості для того, щоб отримати вигоду з такого посткризового розвитку», – сказав Богів.

Також експерт уточнив, що нинішня рецесії в Україні викличе додатковий розвиток інформаційних і комунікаційних технологій в країні, наприклад, електронної комерції та служб доставок. І це також є однією з можливостей зростання для України.

«Криза може призвести до більш ретельному вивченню ланцюжків поставок з упором на стійкість і диверсифікації. У багатьох секторах одна економіка, часто це Китай, зараз домінуючим світовим постачальником », – пояснив Богів.

За його словами, саме економіки регіонів ЄБРР вже мають сравнітельними перевагами.

Як повідомлялося раніше, за попередньою домовленістю, всі грошові кошти, які Україна обговорювали з МВФ та іншими грошовими донорами, будуть орієнтовані в державний бюджет на покриття дефіциту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу