ЄС і США активно скуповують українську органічну продукцію

Поділитися:

Продукти українських трудівників села, аграріїв користуються величезною популярністю в Сполучених Штатах Америки і в багатьох країнах Європейського Союзу. Ринки сировини цих країн активно закуповують великі обсяги продуктів рослинництва у виробників нашої країни. У минулому, 2019 році Україна відправила на експорт органічних товарів на 188 мільйонів 80 тисяч доларів США.

Про це повідомляють вітчизняні аграрні ЗМІ, посилаючись на інформацію від громадського союзу “Органічна Україна”.

За інформацією громадських аграріїв, найбільше продуктів українських садівників реалізується в Сполучених Штатах Америки, а в Європі за обсягами закупівель нашої органіки виділяються Швейцарія і Нідерланди. Так, минулого року голландці купили в українців 140,9 тисячі тонн овочів, фруктів та іншої органіки, відповідно швейцарці – 59,3 тисячі тонн і американці – 50 тисяч тонн.

В ОС “Органічна Україна” відзначили, що в Нідерланди поставляється з України в основному сировину, а там вже його переробляють. З Польщею справи йдуть по-іншому. Туди українські виробники постачають велику кількість готових заморожених ягід. У 2019 їх поставлено 13 тисяч тонн на більш ніж 12 мільйонів американських доларів.

Великою популярністю за кордоном користуються українські пшениця, соя, соняшник і кукурудза. На 14 мільйонів 400 тисяч доларів відправлено за кордон замороженої чорниці.

Нагадаємо, в прес-службі Міністерства економіки розповіли, що аграрії отримали 57% кредитів в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Також ми повідомляли, що збитки, яких українські трудівники сільського господарства зазнали в поточному році в результаті літньої спеки і посухи і вже осінніх заморозків, оцінюється в 118 млрд. грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу