В Україні почався дефіцит цукру

Поділитися:

В Україні спостерігається дефіцит цукру через низький минулорічний урожай цукрових буряків. Про це повідомило об’єднання виробників харчових продуктів у відкритому листі до глави держави.

Вони наголошують, що дефіцит цукру призвів до його здорожчання, а це, у свою чергу, відбилося на собівартості виробництва інших продуктів, зокрема, кондитерських та хлібопекарських виробів, безалкогольних напоїв. Ціни на кондитерські вироби у першому кварталі року зросли на 15-20%.

Також в об’єднанні виробників харчових продуктів розповіли, що через це багато виробників працюють з негативною рентабельністю. Тоді як Україна нарощує імпорт солодощів з ЄС, адже їх стало дешевше виробляти у європейських країнах. Зростання імпорту солодощів з ЄС побило рекорд. Зростання з початку року становить 20%.

Раніше ми повідомляли, що в Україні щодалі меншає полів із цукровим буряком. Такі дані після аналізу та підрахунків надали в асоціації цукровиків України. Станом на зараз відомо, що у 2020 році загалом було зібрано цукрових буряків лише 1,15 млн тонн проти 2,14 млн тонн трьома роками раніше, у 2017-му.

Крім того ми писали, що українцям пообіцяли зниження цін на продукти харчування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу