В Україні 60 недержавних пенсійних фондів

Поділитися:

В Україні на сьогоднішній день існує 60 недержавних пенсійних фонди. За час своєї діяльності вони виплатили пенсій на суму понад 700 мільйонів гривень.

Про це в середу, 27 травня, в ефірі одного з українських телеканалів заявила заступник міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Тетяна Сальникова.

За її словами, третій рівень пенсійної реформи, це добровільне накопичувальне пенсійне забезпечення. Воно діє з 2005 року.

Недержавні пенсійні фонди зараз обслуговують близько мільйона чоловік, вони вже накопичили близько трьох мільярдів гривень, – пояснила Сальникова, зазначивши, що така система може ефективно працювати, “але для цього треба посилити державний нагляд, посилити прозорість роботи і встановити певні додаткові вимоги до недержавних фондів “.

Також заступник міністра нагадала, що в Україні в 2003 році була проведена пенсійна реформа.

Закон передбачив, що у нас буде три рівні пенсійної системи. Перший залишиться солідарний, він повинен забезпечувати базову потребу, далі буде накопичувальний рівень, коли кожна людина протягом свого трудового життя платить на свій рахунок якісь певні відрахування. Ці кошти працюють в економіці, заробляють інвестиційний дохід і тим самим допомагають державі розвивати економіку і потім з цих власних накопичень людина отримує другу пенсію, – повідомила заступник міністра.

Вона також уточнила, що другий рівень пенсійної системи, це те, що у нас поки не запрацювало в Україні і вперше хотіли її ввести в 2007 році, потім було ще кілька спроб “.

Нагадаємо, пенсійний фонд України провів індексацію пенсій. У травні 2020 року Фонд профінансує підвищені виплати для 8,36 мільйона чоловік. Про це в четвер, 30 квітня, повідомляє прес-служба ПФУ.

У відомстві пояснили, що пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, в розмірі 1,11. Згідно з рішенням уряду, розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу