УЗ запускає приватні локомотиви

Поділитися:

Державна компанія-перевізник “Укрзалізниця” запускає приватні локомотиви на залізничних шляхах загального користування. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Вказується, що таким чином вітчизняний уряд планує вирішити актуальну проблему дефіциту, яка склалася з тяговим рухомим складом компанії.

Важливо сказати, що зараз підприємство “Укразалізниця” вважається монополістом вітчизняного ринку вантажоперевезень.

Тому в Міністерстві інфраструктури вважають, що такий дефіцит всередині компанії негативно впливає на кількість перевезень, а це, своєю чергою, логічним чином “завдає удар” по українській економіці. Принаймні, так заявляє глава профільного міністерства.

Допуск приватної тяги до роботи дозволить частково вирішити питання дефіциту тягового рухомого складу Укрзалізниці та протестувати функціонування ринку залізничних перевезень в умовах роботи декількох залізничних перевізників”, – сказав він.

Також чиновник повідомив, що частина вітчизняного бізнесу вже готова посприяти в закупівлі нових складів, а також в навчанні відповідних машиністів. Поки що дана ідея знаходиться на стадії “пілотного проекту”.

Однак перші результати по його впровадженню будуть враховані при формуванні законодавчих положень “Про залізничний транспорт України”.

Нагадаємо, що новий глава «Укрзалізниці» Володимир Жмак вважає, що потрібно провести сімплікацію і стандартизацію розцінок на вантажні залізничні перевезення.

За його словами авіаційні підприємства нараховують плату в незалежності від того, що везе лайнер, розрахунок йде від тарифу тонни за кілометр перевезень. Точно також потрібно зробити й в УЗ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу