Уряд витратив близько 15 млн. євро допомоги від ЄС

Поділитися:

В рамках програми бюджетної підтримки публічної адміністрації України отримала від ЄС 1,5 млн грн. Чиновники обіцяють, що гроші будуть витрачені на подальший розвиток системи державного управління, підвищення її ефективності та стійкості в умовах кризи COVID-19.

“Реформа державної служби має забезпечити дотримання основних принципів публічного управління, підзвітності та прозорості для отримання і зміцнення довіри громадян і бізнесу до державних інституцій” – заявили в Кабміні.

Однак за інформацією Кабінету міністрів, Україна, в рамках цієї ж програми вже отримала три транші в розмірі 37,6 млн євро. Прогнозується, що в 2021 році країна отримає останній на суму 26 млн євро. Таким чином, всього ЄС виділив Україні 90 млн грн на реформування сектора державного управління. Однак, що сталося з рештою 14,9 млн євро Кабмін не уточнює.

Нагадаємо, що в Кабінеті міністрів України пообіцяли покрити поточний дефіцит державного бюджету країни, який на сьогоднішній день складає 300 мільярдів гривень. Про це повідомляє прес-служба уряду за підсумками віртуального круглого столу.

Як вказали у відомстві, поточна сума відсутніх грошей дорівнює 7,5% валового внутрішнього продукту України.

Раніше повідомлялося, що міністерство закордонних справ закликає авіакомпанії не продавати квитки українцям в країни Євросоюзу без підтвердження можливості в’їзду.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу