Уряд має намір скерувати гроші від штрафів в УЗ

Поділитися:

Новий законопроект був внесений Кабміном 15 вересня. Згідно з документом, кошти, отримані від штрафів за порушення Правил дорожнього руху, пропонується витрачати на нові пасажирські вагони для “Укрзалізниці”.

Відомо, що 50% надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху спрямовуються до спеціального фонду державного бюджету. У Міністерстві інфраструктури подали запит, де вказана гостра необхідність в видатки державного бюджету 2021 року додати витрати на виконання статті 10 Закону України “Про залізничний транспорт”.

Слід зазначити, що раніше отримані кошти за штрафи, зафіксовані в автоматичному режимі, планували віддати для забезпечення роботи системи Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, що в МВС розробили нові правила ввезення автомобілів з США – як просто були у вжитку, так і битих. Багато українців вважають, що відремонтувати пошкоджений автомобіль дешевше, ніж купити в Україні другий, нехай навіть з рук.

У нових правилах є істотні моменти, які роблять ввезення машини зі Сполучених Штатів простіше і зрозуміліше широкому колу автолюбителів. Так, згідно з ними вже не потрібно мати документ, який підтверджував би першу реєстрацію автомобіля (українською мовою). Документ про утилізацію, виданий в США, в Україні може служити заміною попереднього.

Раніше повідомлялося, що парламентарії схвалили проект закону стосовно проходження габаритно-вагового контролю. Тепер в українській державі будуть штрафувати за відмову від проходження зважування габаритного вантажу.

За законопроект свої голоси віддали 270 народних депутатів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу