Уряд хоче ввести нульову декларацію

Поділитися:

Ідея про введення нульової декларації не нова — у світі її вже втілили в таких країнах, як Індонезія, Італія, Аргентина, Бразилія. Головна мета — детінізація економіки, а суть — в можливості для громадян узаконити все те, що було зароблено без законної сплати податків, але при цьому виплатити державі певний відсоток від заробленого.

На цей час в Кабінеті міністрів пропонують 2,5% для тих сум, які були витрачені на придбання державних цінних паперів, і 10% на все інше — майно, права на інтелектуальну власність тощо.

Багато податкових експертів підтримують цю ідею, мотивуючи це тим, що бізнесмени не завжди хотіли обдурити державу — найчастіше бізнес реєструвався за кордоном для того, щоб не стати розмінною монетою в корупційних українських судах. Нульова декларація дозволить українським бізнесменам повернути свої активи в країну.

Раніше повідомлялося про детінізацію грального бізнесу в країні. Думки експертів розділилися, є і такі, які вважають завдання нездійсненним.

Також ми писали про ситуацію у фермерстві. Близько 3% фермерів знаходяться в тіні й не поспішають виходити звідти та вести бізнес чесно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу