Українці відмовляються від готівки

Поділитися:

Українці стали все частіше користуватися системою безконтактної оплати для купівлі того чи іншого товару або оплати послуг. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Відзначимо, що громадяни стали користуватися системою частіше, так як вона вважається більш безпечним методом фінансових операцій в контексті поточної загрози пандемії коронавірусу.

Також цей метод більш зручний для молодшої та середньої вікової категорії населення.

Як вказали в національному регуляторі, частка безконтактних операцій за підсумками травня місяця досягла 55%, що в разі вище від попередньої статистики безготівкових платежів.

Також вказується, що в середньому близько 85 операцій з кожної сотні українці вважали за кращн здійснювати безготівковим платежем.

Раніше в НБУ пообіцяли підтримувати банки безпечними з точки зору коронавируса готівкою: регулятор готовий замінювати банкноти з обігу спершу на готівку з докороновірусних запасів, а після їх закінчення – на оброблені і пройшли карантин купюри.

Тим часом, у українців зросли обсяги готівки: громадяни тримають вдома близько 450 млрд гривень, що трохи вище від результатів за травневим період.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу