Українці підписали 5 млн договорів щодо оренди землі

Поділитися:

Станом на 2020 рік Україна збільшила кількість вдалих договорів щодо оренди землі на 11%. Про це повідомляє директор консалтингової компанії “Земельний Фонд України” для вітчизняних ЗМІ.

За словами фахівця, з моменту 2017 року країна збільшила цей показник на 11%. Всього станом на 1 січня 2020 року Україна уклала близько 5 млн договорів про земельну оренду.

Також експерт сказав, що велику роль в цьому відношенні зіграли одразу три фактори – це прийняття більш спрощеної форми реєстрації прав оренди, а також саме збільшення орендної плати та кількості укладень і державних реєстрацій договорів.

“Як відомо, саме на період дії договору оренди орендарі можуть обмінюватися належними їм правами користування земельними ділянками шляхом взаємного укладення між ними договорів оренди, суборенди відповідних ділянок. Середня цифра на обмін такими правами становить 1-1,5 млн га”, – поділився експерт.

Нагадаємо, що за 5 останніх років значно зросла площа земель, які орендують наші громадяни на відкритих аукціонах. Про це сказано у звіті з аграрної політики, підготовленому експертами для Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України.

Так, за даними звіту, у 2013 році провели тільки 30 успішних аукціонів по здачі землі в оренду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу