Українці не збираються продавати землю

Поділитися:

Міністр аграрної політики та продовольства України заявив, що понад 95% землевласників не планують найближчим часом продавати свої ділянки. Зокрема, через те, що земля є найкращим депозитом, який постійно дорожчає.

За прогнозами відомства, щорічне подорожчання буде складати 7-10%. Крім того буде зростати і орендна плата.

«Суспільство нас почуло, я гордий, що люди проявили мудрість. Понад 95% власників землі не планують найближчим часом продавати свою власність. За перші два місяці укладено понад 13 тис. угод, все відбувається в штатному режимі, жодного ажіотажу. Сьогодні земля — найкращий депозит, який постійно зростає в ціні і створює дохід», — зазначив глава відомства.

Водночас він запевнив, що таким чином власники матимуть змогу сміливіше вкладати кошти та будуть краще доглядати за землею, що дозволить перейти на інший рівень інвестицій.

Раніше ми повідомляли, що Мінагрополітики на 13 тисяч гривень переоцінило вартість землі в Україні. Так, станом на 1 серпня середня ціна 1 га становить 26,8 тис. грн.

Також ми писали про те, що Міністерстві юстиції України розповіли подробиці щодо кількості випадків рейдерства після відкриття ринку землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу