Україна отримала від концесії майже 4 млрд гривень

Поділитися:

Міністр економіки, торгівлі і сільського господарства заявив, що від перших концесійних договорів України отримала 3,7 мільярда гривень інвестицій.

Відомо, що, завдяки змінам до законодавства щодо державно-приватного партнерства і держпідтримки інвестиційних проектів, Україна отримала інструменти для залучення великих інвесторів, які готові вкладати в українські підприємства понад 20 млн євро.

«Тепер ми можемо надати таким інвесторам певні преференційні умови, що відповідає практиці розвинених країн світу», – зазначив чиновник.

Слід зазначити, що на 2021 рік було відібрано 56 інвестиційних проектів. При цьому, 36 з них буде профінансовано коштом державних капітальних вкладень. Так, в державному бюджеті для цього передбачено 4 млрд грн.

Крім того, міністр зазначив, що 65% цих коштів будуть спрямовані на медичні інвестпроекти.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України вирішив засекретити реєстр концесійних договорів, виключивши його з переліку даних, які входять в базу відкритого доступу з боку уряду.

Раніше повідомлялося, що за січень-жовтень в Україну надійшов 221 мільйон іноземних вкладень, тоді як минулого року за цей же період приплив склав 4 з половиною мільярди доларів. Такі офіційні статистичні дані.

Негативні реінвестовані доходи в цьому році оцінили в 639 мільйонів доларів, торік це було майже 3 мільярди. При цьому майже на 300 мільйонів доларів скоротилися інвестиції в акціонерний капітал.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу