Україна і Туреччина продовжують співпрацювати над Угодою про вільну торгівлю

Поділитися:

Украна продовжує своє торгово-економічне партнерство з Туреччиною: поки що країни перебувають на етапі перемовного процесу щодо підписання «Угоди про зону вільної торгівлі» між країнами. Про це повідомляє надзвичайний уповноважений посол України в Туреччині Андрій Сибіга, передає видання «Bloomberg Businessweek Türkiye».

За словами дипломата, обидві країни позитивно дивляться на реалізацію так званої ЗВТ і активно працюють над умовами Угоди, для створення взаємної вигоди для всіх учасників угоди.

Повідомляється, що таким чином країни хочуть збільшити співпрацю і загальний товарообігом між державами.

Також Сігіба вказав, що країни співпрацюють під загальною тезою головного гасла: «рости разом», і в майбутньому – це позитивно позначиться на економіці країн.

Поки що експерти продовжують ділиться професійними думками і розглядають угоду з різних боку, щоб уникнути всіх можливих ризиків, що є вирогідними у разі більш тривалого періоду всесвітнього карантину.

Також дипломат навів важливу статистику щодо збільшення товарообігу між Україною і Туреччиною на 22,3% відсотка, що в грошовому відношенні дорівнює п’яти млрд доларів.

Такі дані представлені за підсумками 2019. Країни розраховують, що завдяки укладенню угоди щодо ЗВТ, цей показник не тільки залишиться стабільнмим, а й за кінцевим підсумком занчно збільшиться.

Як повідомлялося раніше, нещодавно Україна уклала з Ізраїлем угоду про Зону вільної торгівлі. Україна постачатиме до Ізраїлю ліки, папір, добрива, будівельні матеріали та сільськогосподарську продукцію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу