У «Нафтогазі» впевнені, що Росія не проміняє українську ГТС

Поділитися:

Російська компанія з транспортування газу “Газпром” направила прохання до України із закликом збільшити обсяги транзиту російського газу по українській ГТС. Про це повідомляє голова правління НАК “Нафтогаз” для ЗМІ.

За словами чиновника, це може свідчити про те, що в планах Росії немає бажання використовувати канали “Північного потоку-2” як еквівалент українським потужностям.

Для України в цьому також є очевидний плюс. Зокрема, країна може виручити більше грошей від подібного співробітництва в майбутньому. Це, своєю чергою, збільшує прямі надходження до державного бюджету.

“Це доводить, що російська позиція, згідно з якою українську ГТС необхідно замінити на” Північний потік-2 “, є абсолютно помилковою”, – вважає глава Нафтогазу.

Він заявив, що Україна в цьому відношенні, як і раніше залишається надійним партнером на міжнародній арені.

Нагадаємо, що протягом першого тижня після того, як в Україні відкрили ринок газу, з’явилася дюжина компаній, кожна з яких готова здійснювати постачання блакитного палива населенню.

Чотири з них уже продають газ українцям, ще вісім готові почати це робити найближчим часом. Представники компаній готові оприлюднити тарифи для населення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу