У МВФ похвалили роботу Нацбанку

Поділитися:

Високу оцінку роботі Національного банку дали представники МВФ. Так, офіційний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що Нацбанк відмінно робить свою справу і ефективно виконує свої завдання, як визначено в Конституції і законі про НБУ.

Люнгман зазначив, що при низькій інфляції НБУ має високі резерви, а це створило передумови для сталого економічного зростання. Інвестори хочуть бути впевнені в макроекономічній стабільності перш, ніж робити довгострокові інвестиції.

“Разом з тим, інвестори також повинні бути впевнені в захищеності своїх прав власності, ефективне і рівне ставлення до бізнесу з боку органів влади, справедливості і безкоррупціонності судів”, – підкреслив представник МВФ.

Люнгман пояснив, що структурні реформи дуже важливі в Україні, так як, довгострокове зростання вимагає розвиненої транспортної інфраструктури, добре освіченої робочої сили і хороших умов життя.

Нагадаємо, що екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарєва звернулася до Міжнародного валютного фонду з вимогою призупинити платежі в Україні до призначення урядом нової незалежної глави НБУ.

«Щоб захистити реформи, які ми провели, МВФ повинен оголосити, що він не буде робити ніяких подальших платежів Україні, якщо Зеленський не призначить главу НБУ, який буде захищати реформи», – сказала чиновниця.

Раніше повідомлялося, що за період понад три роки обсяги чистого роздрібного кредитного портфеля банків в квітні вперше випробували падіння. Ключовою причиною є скорочення попиту населення на споживче кредитування, говориться в повідомленні Нацбанку.

Погіршення макроекономічних умов і карантин різко погіршили якість кредитного портфеля банківської системи, відзначає регулятор.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу