У Кабміні вирішили, що Україна м’яко пройшла економічну кризу

Поділитися:

За даними інвестиційних компаній, економіка України в кінці минулого року повернулася на докризовий рівень. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-зустрічі з генеральним директором Конфедерації Європейського бізнесу Маркусом Бейрером і представниками європейських компаній під час робочого візиту до Брюсселя.

«Дані Європейської бізнес-асоціації також зазначають, що Україна м’якше всіх серед європейських країн пройшла економічна криза. Ми втратили лише 4,5% ВВП. В цьому році, згідно з прогнозами, зростання економіки України буде більше ніж 4,6% », – зазначив глава уряду.

Нагадаємо, що в ЄБА обурені тим, що рішення про зміну підходу по частині роботи з великим українським бізнесом було прийнято без погодження з самим бізнесом. За фактом, офіційну постанову про зміни з’явилося на сайті ДПС України лише від 30 грудня.

Раніше повідомлялося, що в 2020 році Україна наростила імпорт продовольства з європейських країн в 3,5 мільярда доларів. Такі дані наводить Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки». Там зазначають, що обсяг імпорту на 13,4% вище показника 2019 року, коли було імпортовано продовольства на суму 3,1 мільярда доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу