У «Енергоатому» проблеми з запуском сховища ядерного палива

Поділитися:

«Енергоатом» отримав відмову з боку Державної інспекції ядерного регулювання щодо введення в експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Про це глава інспекції повідомив у відповідному листі на ім’я прем’єр-міністра України.

Важливо сказати, що документ чиновник написав ще 2 серпня. У його тексті йдеться про те, що Рівненська Хмельницька та Південноукраїнська АЕС поки що не можуть здійснити відвантаження ядерного палива для перевезення до нового Централізованого сховища.

Також він уточнив, що сам «Енергоатом» повинен мати відповідні фінансові та матеріальні ресурси для того, щоб забезпечити потрібну безпеку сховища. Але поки що фінансовий план компанії все ще не представлений.

Нагадаємо, що українським урядом затверджено програму поводження з відпрацьованим ядерним паливом українських атомних станцій на термін до 2025 року.

У Кабінеті міністрів розповіли, що програму розробили, грунтуючись на профільній директиві Європейського союзу. Програма покликана забезпечити безпеку в атомній енергетиці та енергонезалежність.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу