Суд зняв арешт із заводу «Океан»

Поділитися:

Печерський районний суд Києва зняв арешт з цілісного майнового комплексу Миколаївського суднобудівного заводу “Океан”. Мотивацією для прийняття такого рішення стало те, що прокуратура не надала достатніх доказів необхідності такого заходу.

Про це повідомив інвестор заводу Василь Капацина.

“Ми отримали рішення Печерського суду Києва, в якому сказано: прокуратура не надала доказів того, що арешт був потрібен, а саме твердження про необхідність арешту, на якому так наполягали деякі прокурори, “засноване на припущеннях”, – повідомив він.

За словами інвестора, за більш ніж 6 місяців арешту майнового комплексу, завод втратив іноземні контракти, які гарантували прихід в Україну понад 218 млн грн іноземних інвестицій, і фахівців, які були змушені покинути роботу. Але найбільш серйозний наслідком, як підкреслив інвестор “Океану”, став руйнівний удар по репутації заводу.

За словами власника заводу, відповідальність за ці збитки лежить на прокурорах, які “підписували невмотивовані клопотання, не перевіряли свідчення аферистів і рейдерів”, і їм слід “чекати стягнення заподіяної шкоди”.

Завод «Океан» – суднобудівний завод, розташований в м. Миколаєві. Заводу належить земельна ділянка площею близько 101 гектара і ділянка водної акваторії площею 42 гектара. Загальна довжина добудовних набережних перевищує 600 метрів. Основні види діяльності підприємства – суднобудування і судноремонт. Підприємство має дві технологічні лінії великотонажного і середньотонажного суднобудування. Великотоннажна лінія використовується для будівництва танкерів і контейнеровозів, а на середньотонажній лінії будуються баржі, понтони і буксири.

Ми раніше інформували про продаж суднобудівного заводу «Океан» підприємству «Торговий дім «Аннона».

Також ми інформували, що Міністр юстиції України назвав приблизну статистику випадків рейдерства на території України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу