Стали відомі результати аудиту приватизації

Поділитися:

Втратять власність, яку придбали нечесним шляхом в 90-х. Такими будуть результати перевірки приватизації, анонсованої РНБО. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Радник глави Офісу президента Тимофій Милованов вважає, що перевіряти потрібно найбільш кричущі випадки. Йдеться про тих ситуаціях, де було порушено право власності, в тому числі і держави. Де вкрали підприємства і де в них не інвестували і не вкладали.

У приклад такого випадку незаконної приватизації Милованов привів Запорізький алюмінієвий комбінат. Його викупив російський “Русал” і згодом фактично знищив. Зараз же – завод повернули державі, але – вже зруйнований.

Якщо ж приватизація пройшла з порушеннями, але покупець його розвиває, створює робочі місця і платить податки – до підприємця можна застосувати нульову декларацію, вважає Милованов. Відзначимо, нульова декларація передбачає легалізацію доходів. Їх можна задекларувати і не вказувати джерела походження, при цьому заплативши всі податки.

Нагадаємо, що приватизація державних спиртових активів минулого року збагатила державний бюджет країни на 1,2 мільярда гривень. Про це інформує прес-служба Фонду державного майна України в соціальній мережі.

Раніше повідомлялося, що новий законопроект має намір внести до Верховної Ради Президент України Володимир Зеленський. Відомо, що документ передбачає повернення покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі за недостовірне декларування та неподання декларації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу