США призупинили імпорт нафти з Саудівської Аравії

Поділитися:

За даними управління енергетичної інформації Міненерго США, Сполучені штати Америки на минулого тижня не імпортували нафту з Саудівської Аравії.

Відомо, що з 2010 року імпорт нафти з королівства жодного разу не досягав нуля. При цьому, останній раз США не імпортували жодного бареля нафти з Саудівської Аравії в вересні 1985 року.

Слід зазначити, що на попередньому тижні імпорт нафти з Саудівської Аравії становив 118 тис. Барелів на добу.

Крім того, США перестали імпортувати нафту з Іраку (на попередньому тижні – 123 тис. Б / д) і Еквадору (305 тис. Б / д). Однак, імпорт з Колумбії виріс майже вчетверо – до 337 тис. Б / д.

Нагадаємо, що країни Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК +) дійшли згоди про нові параметри видобутку нафти в лютому і березні 2021 року. У зв’язку з цим ціни на ресурс значно зросли, як свідчать дані ринку.

Так, в ОПЕК + домовилися про те, що в даний проміжок часу такі країни, як Росія і Казахстан збільшать власні показники видобутку нафти.

Раніше повідомлялося, що після заяви Саудівської Аравії про додаткове зниження видобутку нафти в лютому-березні, вартість нафти на торгах 6 січня стала рости. При цьому, за день до цього, ціни піднялися до максимуму з лютого 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу