США постачатимуть в Україну скраплений газ

Поділитися:

Кабінет міністрів України в середу, 27 травня, схвалив меморандум про співпрацю з американською Louisiana Natural Gas Exports. Він стосується можливих поставок газу в Україну і розвитку газової інфраструктури.

Як повідомила на засіданні виконуючий обов’язки міністра енергетики Ольга Буславец, яка представила відповідний проект, документ передбачає вивчення можливості диверсифікації шляхів поставок природного газу шляхом забезпечення довгочасних поставок зрідженого природного газу та розвиток прикордонної газової інфраструктури України і ЄС.

На її прохання проект меморандуму був затверджений з доопрацюванням протягом одного дня.

Нагадаємо, в березні заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Костянтин Чижик заявив, що уряду США і України домовилися про постачання в Україну LNG через термінали в Польщі в обсязі 6-8 млрд кубометрів газу щорічно з подальшою його транспортуванням до європейських країн через хаб на базі українських підземних сховищ.

Очікується, що оператором в цьому проекті виступлять або “Магістральні газопроводи України”, або НАК “Нафтогаз України”.

Раніше повідомлялося, що 31 серпня 2019 року Україна, Польща і США підписали меморандум про тристоронню співпрацю в сфері енергетики з метою налагодження поставок американського скрапленого газу через Польщу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу