Розмір пенсій зменшиться в два рази – подробиці

Поділитися:

Незабаром розмір пенсійних виплат для українців може зменшитися у два рази. Про це повідомляє міністр соціальної політики в коментарі для ЗМІ.

Зокрема, якщо за станом на сьогодні українські пенсіонери отримують приблизно 28,7% від рівня своєї останньої офіційної зарплати, то незабаром цей показник може змінитися до 18%.

Це пояснюється негативною демографічною ситуацією всередині України. Нині пенсійні внески платять приблизно 11,2 млн українців, тоді як пенсію потрібно нараховувати 11,2 млн українцям щомісяця.

Незабаром ситуація погіршиться, оскільки кількість працездатних українців скоротиться, а число пенсіонерів, навпаки, виросте.

Нагадаємо, що також глава Міністерства соціальної політики вважає, що для того, щоб росли прожитковий мінімум та розмір мінімальної пенсії, потрібно виключити соціальні виплати, які прив’язані до прожиткового мінімуму.

Так, «відв’язування» соціальних виплат збільшить розмір мінімальних пенсійних виплат для непрацюючих громадян віком 70 років з повним стажем 30-35 років, до 3 500 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу