Російський хімпром втратив 500 млн. доларів через Україну

Поділитися:

За підсумками 2019 року російський хімпром зазнав збитків у розмірі 500 млн. доларів через обмежену торгівлі з боку України. Про це в понеділок, 25 травня, повідомляє віце-президент Союзу хіміків України Ігор Гольченко.

Відзначимо, що такі результати були отримані в рамках спеціального антидемпінгового розслідування Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, за підсумками якого можна зробити висновок, що обмежувальні заходи відносно РФ позитивно вплинули, як на Україну, так і на її внутрішнього виробника.

Важливо відзначити, що тут мова йде відразу про два розслідування, які мають відношення до імпорту на територію України ряду азотних добрив.

За попередніми термінами комісії, розслідування повинно були завершитися до поточного дня – 25 травня, однак тепер рамки справи трохи зрушили і швидше за все говорити про результати можна буде лише через місяць.

За словами віце-президента Союзу хіміків України, країна-агресор Росія вже давно веде свою анти економічну діяльність проти України, поступово заповнюючи ринок своїм продуктом, тим самим витісняючи українського виробника.

“Виробники з Росії обходили всі обмеження через імпорт з інших країн. Ситуація вела до повної зупинки і консервації азотних заводів. Саме з цієї причини українські виробники – три заводи Ostchem,” Дніпроазот “і за підтримки державного ОПЗ – ініціювали спеціальне захисне розслідування проти зростаючого імпорту азотних добрив “, – розповів фахівець.

Іншими словами, український бізнес наполягає на введенні певних квот для Росії, яка вже втрачає вагому кількість грошей через обмежувальну торгівлю з Україною.

Як повідомлялося раніше, Міністерство сільського господарства і внутрішніх справ Німеччини продовжив терміни для в’їзду сезонних працівників до 15 червня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу