Районним чиновникам підвищили оклади

Поділитися:

12 червня було опубліковано постанову Кабінету міністрів України про підвищення посадових окладів в органах місцевого самоврядування. Тепер районні чиновники отримуватимуть зарплату по-новому.

Так, наприклад, місячний посадовий оклад голови обласної ради та Київського міського голови становить 19360 грн (раніше – 17760 грн), районної ради – 15520 грн. Оклад голови постійної комісії з питань бюджету обласної або столичного рівня – 13,5 тис. Грн (раніше – 11,1 тис. Грн). Найнижчий оклад – у фахівця, тільки 4500 грн в апараті обласної ради та 4250 грн – в апараті районної ради (раніше відповідно – 3800 і 3600 грн).

Схеми розрахунку посадових окладів керівних працівників і фахівців змінили у:

– апарату (секретаріату) обласних, Київського та Севастопольського міських рад;

– апарату районних, районних рад в Києві і Севастополі;

– апарату міських рад та їх виконавчих комітетів, сільських, селищних рад, що представляють інтереси об’єднаних територіальних громад та їх виконавчих комітетів;

– департаментів, управлінь, відділів, інших виконавчих органів міських рад, виконавчих органів сільських, селищних рад, що представляють інтереси об’єднаних територіальних громад;

– апарату районних рад та їх виконавчих комітетів;

– управлінь, відділів виконавчих органів районних у містах;

– апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів (крім об’єднаних територіальних громад)

– а також службовців апарату (секретаріату) органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що через пандемію короновіруса середня заробітна плата найманих працівників впала відразу на 10%, що в грошовому еквіваленті дорівнює 1000 гривень. Про це заявили експерти Держстату.

Найбільше падіння заробітку очікується в сфері громадського харчування і готельного бізнесу, які практично зупинили роботу через епідемію. Середня зарплата в цих галузях зменшилася на 38% в порівнянні з березнем і склала приблизно 3500 гривень, що навіть нижче рівня мінімальної (4723 грн). Багато співробітників пішли на простий або працювали неповний день.

Раніше повідомлялося, що в квітні поточного року в Україні найвища заробітна плата штатних працівників була зафіксована в сфері «Фінансова та страхова діяльність». Тут фахівці в середньому отримують 20 256 гривень. Це в середньому становить 194,2% по економіці.

Бухгалтера мінятимуть розрахунки по зарплаті з середини місяця.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу