Рада вирішила ввести авіаційний збір

Поділитися:

Верховна Рада України прийняла рішення заснувати в країні так званий авіаційний збір, який передбачає сплату з боку перевізника за кожного пасажира, якого обслужила компанія. Про це йдеться в положенні закону №2424.

Відзначимо, що відповідний законопроект українські парламентарії затвердили від 19 травня. Очікується, що нове зобов’язання для авіаперевізників значимо вплине на ціну квитка для звичайних українців, оскільки швидше за все просто увійде в кінцеву вартість перельоту.

Повідомляється, що тепер ціна авіазбору на одного пасажира становить 0,5 долара на внутрішніх рейсах і по 2 долари на міжнародних рейсах.

Це не поширюється на дітей віком до двох років, пасажирів, які летять транзитом, сервісними квитками або ж чартерними рейсами.

Аналогічна пеня буде стосуватися і вантажу. Зокрема, тепер кожна тонна оцінюється в додаткові 2,5 долара, які підуть до казни держави, за внутрішнє повідомлення. Вартість однієї тонни вантажу в міжнародному сполученні – 10 доларів.

Як повідомлялося раніше, ряд країн Європейського союзу поліпшив свої прогнози щодо відновлення авіасполучень і міжнародного туризму: Україна і країни ЄС можуть відновити свої перельоти вже від 15 червня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу