Рада пропонує повернути податкові перевірки під час карантину

Поділитися:

В Україні діє заборона на перевірки бізнесу. Однак в законопроекті №3604 народні депутати пропонують зробити ввести деякі види перевірок.

Ініціатори закону парламентарії з президентської фракції Мар’ян Заблоцький і Андрій Холодов.

У документі зазначено, що зміни будуть внесені до Податкового Кодексу, зокрема буде дозволена: перевірка документів за зверненням платника податку; перевірка документів у разі проведення реорганізації юридичної особи, припинення діяльності юридичної особи або ФОП, закриття представництва або підрозділу; перевірка, яка проводиться в ході кримінального розслідування; перевірка на відповідність виконання законодавчих норм у напрямку пального, спирту, алкоголю і тютюну.

У пояснювальній записці говориться, що після прийняття закону, податківці зможуть ефективно здійснювати свої функції в сфері виявлення та протидії ухиленню від сплати податків.

Раніше повідомлялося, що співробітники Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, поліції, санітарні лікарі та епідеміологи буду проводити позапланові перевірки установ, які закрили за рекомендацією МОЗ на карантин через ситуацію з COVID-19.

Також йшлося про те, що уряд України планує продовжити мораторій на перевірки для малого бізнесу на час карантіннних обмежень, які були введені раніше по всій території країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу