Рада дозволила онлайн-торги землею

Поділитися:

В Україні земельні ділянки державної і комунальної власності продаватимуть виключно через електронні аукціони. Парламент підтримав у цілому відповідний законопроект №2195.

Згідно з проєктом закону, подавати документи, реєструватися та брати участь в онлайн-торгах можна буде з будь-якої точки. Інформацію стосовно електронного аукціону і лотів розміщуватимуть одразу в інтернеті. Проте, до завершення торгів – інформація про учасників буде засекреченою.

Зазначається, що торгуватися зможуть щонайменше дві особи. Торгуватися зможуть і фермери, адже повідомляється, що великі земельні ділянки подрібнюватимуть.

Розмір гарантійного внеску – 30% від початкової вартості. Аукціони відбуватимуться у три раунди. Під час кожного з них буде одне підвищення ставки. Мінімум – щонайменше 1% від початкової вартості лота.

Варто додати, що у парламенті були й критики відповідного законопроекту. Так, лідерка партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко закликала депутатів не голосувати за “земельні” ініціативи, наголосивши, що з 1-го липня розпочнеться “велике обезземелення України”.

Нагадаємо, що після 1 липня в Україні можна буде купувати, продавати та орендувати землю, адже саме з цієї дати ринок землі буде відкритий.

Також ми писали, що, за словами експертів, спочатку якихось істотних змін в орендних відносинах не буде відбуватися, але трохи пізніше вони з’являться. Йдеться про оренду землі сільгосппризначення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу