Податківці боротимуться з контрабандою цигарок

Поділитися:

Незабаром Державна податкова служба візьметься за тіньовий ринок підакцизних товарів. Зараз йде діалог з представниками тютюнових компаній, так як боротьба з нелегальним ринком не може проходити без участі чесних платників податків.

У Податковій повідомили, що вже було проведено аналіз роботи галузі, в ході якого були виявлені сумнівні схеми.

Також в ДПС уточнили, що тютюнові компанії направляють 10 відсотків платежів до державного бюджету серед усіх надходжень. У поточному місяці очікується виконання плану.

За словами глави Офісу великих платників податків Миколи Чмерука, минулого місяця планові показники були виконані, в поточному місяці виконання плану буде позитивним. При цьому він уточнив, що є домовленість про створення робочої групи, яка буде обробляти проблемні питання.

«Не можна боротися з нелегальним ринком без бізнесу, який веде свою діяльність прозоро», – каже Чмерук.

Нагадаємо, що за підсумками травня 2020 року в Україні суттєво подорожчала ціна на алкогольні напої та тютюнові вироби. В середньому, ціна пива збільшилася на 8,0 відсотків в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, як свідчать дані Державної служби статистики.

Також ми повідомляли про те, що в першому кварталі 2020 роки українці витратили 733 мільярдів гривень. В основному громадяни витрачали свої гроші на житло і оплату комунальних послуг, проїзд в транспорті, алкоголь, сигарети і на медичні товари.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу