Підвищення мінімалки обійдеться держбюджету в 4 млрд. гривень щомісяця

Поділитися:

Підвищення мінімальної заробітної плати на полях України обійдеться державному бюджету країни в 4 млрд. гривень щомісяця. Про це повідомляють українські аналітики.

За їхніми даними, підвищення зарплат і посадового окладу для працівників бюджетної сфери вже від 1 вересня поточного року загрожує додатковими фінансовими зобов’язаннями з боку держбюджету.

Вказується, що в позитивному сенсі найбільше такому підвищенню рівня зарплати зрадіють працівників освіти, медицини та інших сфери, які за своєю специфікою співвідносяться до бюджетників України.

Однак для того, щоб реалізувати такі плани, уряду доведеться щомісяця забирати з держбюджету додаткові 4 млрд гривень.

Варто відзначити, що раніше глава держави Володимир Зеленський офіційно звертався до спікера українського парламенту з проханням організувати чергову сесію Верховної Ради для того, що прийняти потрібний законопроект. Очікується, що засідання парламенту може відбутися вже 25 серпня.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв українцям підвищення мінімальної заробітної плати в три етапи. Частина реформи запрацює вже від 1 вересня: тоді українці стануть отримувати по п’ять тисяч гривень мінімалки.

Наразі українські експерти кажуть, що підвищення мінімальної зарплати ризикує обернутися для українців збільшенням інфляції та стрибком курсу долара.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу