Пенсійний фонд попередив про затримки виплат

Поділитися:

Незважаючи на недавнє проведення індексації пенсії, підвищені виплати отримали далеко не всі. При цьому, в Пенсійному фонді стверджують, що з кожним разом виплати постійно знижуються, за останній місяць відомство не отримало кілька мільярдів гривень.

Як повідомили в самому ПФУ, замість 12,7 мільярдів, було отримано 10,2 мільярда гривень.

Нагадаємо, що глава Міністерства соцполітики Марина Лазебная розповіла, що бюджет-2020 грунтувався на розрахунках, що дефіцит Пенсійного фонду становить 23 мільярди. Однак, зараз називають вже іншу цифру – 50 мільярдів.

Ситуація далі може складатися досить сумно, якщо чиновники не втрутяться, адже багато пенсіонерів і так отримують мінімальні виплати і їх давно треба було переглядати.

На повідомлення Пенсійного фонду люди відповідають гнівними комментарями. Українці закликають зняти преміальні виплати з чиновників і дати мінімалку. Також люди обурюються, куди йдуть гроші з податку, який повинен йти в ПФУ.

“Догралися, докомандовалісь, жовторотики”, – написав один з розлючених громадян України.

Як повідомлялося раніше, Пенсійний фонд України провів індексацію пенсій. У травні 2020 року в Фонді повідомили про те, що ПФУ профінансує підвищені виплати для 8,36 мільйона чоловік. Тут пояснили, що пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, в розмірі 1,11. Згідно з рішенням уряду, розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

Також уточнимо, що Пенсійний фонд пропонує українцям купувати відсутній для пенсії страховий стаж. В першу чергу це стосується тих, хто працює неофіційно, або ж є заробітчанина.

Як відомо, трудовий стаж в Україні скасували з 2004 року, тепер це страховий стаж. А для призначення пенсії українцям потрібно досягти певного віку і мати страховий стаж. У Пенсійному фонді враховують, як раніше зароблений трудовий стаж, так і нинішній страхової.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу