Оператор ГТС буде купувати газ на біржі без аукціону

Поділитися:

Операторам газотранспортної системи і підземних сховищ газу дозволили купувати газ на біржі. Відомо, що Верховна Рада внесла зміни в закон “Про державні закупівлі”. При цьому, за законопроект проголосували 300 народних депутатів.

Метою проекту є “вдосконалення чинного законодавства для створення можливостей для покупки оператором ГТС короткострокових стандартизованих продуктів газу на торговій платформі, тобто біржі, що дозволить забезпечити прозорість, вільний доступ до інформації та залучення великої кількості учасників ринку природного газу”.

Крім того, автори законопроекту вважають, що введення таких змін сприятиме підвищенню ліквідності, розвитку оптового ринку природного газу для балансування системи, покриття виробничо-технічних потреб і технологічних витрат.

Нагадаємо, що оператор ГТС вже отримав перші три рішення судів у справах щодо заборгованості трьох облгазів. Заборгованість ця накопичилася на суму, що перевищує 235 млн гривень. Таке повідомлення зробила прес-служба компанії.

Три позови проти Тернопільгазу, Кіровоградгазу і Мелітопольгазу з сумами заборгованостей 166,3 млн грн., 61 млн грн. і 10,2 млн грн. вже задоволені, а гроші з боржників стягнуто.

Раніше повідомлялося, що в Україні незабаром з’явиться новий закон про реєстрацію новобудов. На даний момент спеціальна команда працює над зауваженнями і пропозиціями, які були отримані після створення робочої версії закону. Свої пропозиції внесли не тільки професійні організації та державні органи, але також і інвестори.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу