ООН прогнозує спад світової торгівлі до 9%

Поділитися:

Організація об’єднаних націй опублікувала доповідь з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД), де сказано, що в 2020 році очікується спад світової економіки на рівні 7-9%, в порівнянні з 2019 роком, хоча і присутні ознаки відновлення.

Згідно з інформацією доповіді, жоден регіон в світі не уникнув падіння світової торгівлі, яка впала на 19% в річному численні в другому кварталі 2020 року.

Слід зазначити, що світова торгівля кілька відновилася в третьому кварталі, коли спад в порівнянні з 2019 роком оцінювали приблизно в 4,5%.

“Торгівля домашнім офісним обладнанням та медичним приладдям збільшилася в третьому кварталі. Зростання в текстильному секторі також був сильним. У той же час вона ще більше ослабла в автомобільному і енергетичному секторах”, – йдеться в повідомленні ЮНКТАД.

Відомо, що попередній прогноз ООН припускав спад світової торгівлі на 3% за підсумками року, але в доповіді говориться, що невизначеність зберігається через те, як буде розвиватися пандемія.

Нагадаємо, що оператор системи передачі електроенергії – ПрАТ «НЕК« Укренерго »» – підписав надзвичайно важливий договір. Йдеться про Глобальному договорі ООН в Україні.

У компанії вже підтвердили, що договір відкриває нові перспективи, але точно також накладає і відповідальність. Головна складність в тому, що українська компанія приєдналася до мережі світового формату.

Раніше повідомлялося, що світова криза через пандемію коронавірусу привів до змін бізнес-майданчиків. При цьому, навіть якщо вірус буде переможений, немає підстав говорити про те, що економіка повернеться на докризовий рівень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу