Нові пенсії випробують на окремих громадян

Поділитися:

Нова пенсійна система буде поширюватися не на всіх українців: мова йде лише про тих громадян, які працюють на шкідливих для здоров’я та життя виробництвах. Про це повідомляє експерт з питань соціальної політики.

Відзначимо, що раніше в Кабінеті Міністрів України анонсували впровадження так званої накопичувальної пенсійної системи, однак на ділі відкладати пенсію зможуть не всі українці, а лише ті, хто працює на шкідливих об’єктах.

“Поки немає законопроекту, який би вводив обов’язкову державну накопичувальну систему для всіх громадян. І знову-таки там буде йти мова про тих, хто молодше 35 років” – сказав експерт.

Спеціаліст прямо заявив, що таким чином уряд збирається спочатку протестувати дану систему на одній категорії населення і в разі успіху, розширити дію накопичувальної пенсії для всіх громадян.

Нагадаємо, що економіст Всеволод Степанюк стверджує, що створення Пенсійного казначейства показує справжню суть пенсійної реформи.

Є великі сумніви з приводу роботи в Україні стандартної солідарної пенсійної системи. Економіст пояснює, що та система, яка є зараз – це своєрідна накопичувальна система, адже в залежності від стажу і зарплати, кількості перерахованих грошей і призначається пенсія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу