Німеччина виступила проти санкцій «Північному потоку-2»

Поділитися:

У Німеччині назвали нові санкції США по «Північному потоку-2» посяганням на суверенітет Європейських держав. З такою заявою виступив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас. 

Він заявив, що вводячи санкції, які зачіпають незалежних підрядників з Європи, США тим самим обмежує свободу незалежних держав у веденні енергетичної політики, яка визначається не у Вашингтоні. 

Раніше між сторонами вже був конфлікт з цього ж приводу. Німецький уряд побоюється нових санкцій від США з приводу російського газопроводу «Північний потік – 2». Німеччина вважає, що вони торкнуться не тільки німецькі приватні компанії, але і державні підприємства, пов’язані з будівництвом і обслуговуванням проекту. Така ситуація загрожує зробити з політичних союзників по НАТО конфліктуючі на державному рівні країни.

Раніше ми повідомляли про зупинку будівництва газопроводу через санкції. 

«Академік Черський» – трубоукладач, завдяки якому стане можливим добудувати «Північний потік-2». Принаймні так вважали багато, поки США не наклали санкції. Наблизившись до європейського континенту, судно почало відхилятися від курсу і міняти пункт призначення.

На цьому тижні команда змістила курс напрямку не на сотні кілометрів, вказавши спочатку британський порт «Абердін», а згодом російську Находку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу