Німеччина відмовляється від вугілля

Поділитися:

В Німеччині офіційно відмовляються від вугільної енергетики та підтримки структурних галузей вугільної промисловості. Про це йдеться в положеннях документа, який німецький Бундестаг затвердив у п’ятницю, 3 липня.

Відзначимо, що через всесвітню кліматичну проблему уряд вирішив відмовитися від електростанцій, які працюють за допомогою вугілля. Повне відключення заплановано до 2038 року.

Для реалізації такої ідеї німецька влада прийняла окремий законопроект, в якому розписаний план поступової відмови від потужностей, що працюють на вугіллі.

Заміною системи стануть нові технології по частині відновлюваної (зеленої) енергетики. Поки що в Німеччині обговорили перший пакет фінансування змін інфраструктури в промислових центрах федеральних земель Північний Рейн-Вестфалія, Саксонія-Ангальт, Саксонія і Бранденбург.

Також передбачається окрема компенсація за передчасне відключення об’єктів. Всього план розрахований на суму в 50 млрд євро.

Нещодавно за даними, які оприлюднило Федеральне статистичне відомство Німеччини відновлювальна енергетика в країні вперше згенерувала більше електроенергії, ніж традиційна.

У першому кварталі 2020 року на поновлювані джерела енергії в Німеччині довелося 51,2% від всієї виробленої електроенергії в країні. Це на 14,9% більше, ніж в першому кварталі 2019 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу