НБУ оштрафував нелегальних колекторів

Поділитися:

Національний банк наклав максимальні штрафи на 2 компанії через велику кількість скарг щодо стягнення боргів. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Так, Мікрофінансова організація ФК «Нові кредити» має сплатити 51 тисячу гривень штрафу за порушення етичної поведінки зі споживачами.

Максимальні штрафи отримали ТОВ «Кредитпромінвест» та ТОВ ФК «Преміум Актив» – по два штрафи у розмірі 102 тисячі гривень кожен. Рішення обумовлене систематичністю та обсягом звернень громадян щодо неетичної поведінки при врегулюванні простроченої заборгованості.

Крім того, «Кредитпромінвест» стала першою компанією, на яку наклали штраф за невиконання нового закону про етичну поведінку під час стягнення боргів.

Раніше Національний банк зареєстрував 14 нових колекторських компаній та вніс до Держреєстру фінансових установ ТОВ «Сільвер інвестмент» та ФК «Вайтпей», інформує прес-служба НБУ.

Зазначається, що «Сільвер інвестмент» вже має право надання послуг з факторингу, фінансового лізингу, давати гроші у борг, зокрема, на умовах фінансового кредиту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу