Нацбанк побачив активацію бізнесу після карантину

Поділитися:

Національний банк України відзначив позитивну активацію бізнесу після карантину: в країні простежується значне зростання на робочу силу, а також відновлення активності українського бізнесу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

За словами аналітиків, в Україні, як і в усьому світі спостерігається відновлення економічних процесів, які були скорочені на час карантину.

Зокрема, фіксується попит на споживання електроенергії, що говорить про відновлення роботи частини вітчизняних підприємств. Також позитивна ситуація спостерігає на ринку праці України: збільшилася, як кількість вакансій, так і попит на співробітників.

Особливо це простежується в секторі сфери послуг, яка знову відчинила свої двері і готова обслуговувати різні потреби українців.

Також спостерігається невелике зростання на ціни: подорожчали м’ясо, фрукти і крупи. У той же час вартість овочів і ліків трохи дещо знизилася.

Як повідомлялося раніше, глава Фінляндії Саулі Нііністе висловив подяку президенту України Володимиру Зеленському за сприяння з вивезенням українських трудових мігрантів назад на роботу до Фінляндії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу