На «Укренерго» знову подали до суду

Поділитися:

Найбільша гідрогенеруюча компанія України «Укргідроенерго» подала на «НЕК «Укренерго» до суду з метою стягнення 5 мільйонів 300 тисяч гривень за послуги із врегулювання небалансів.

Повідомляється, що Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі. Відповідний документ опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

Раніше кілька генеруючих підприємств звернулися до суду проти «Укренерго», вимагаючи погасити борг, який утворився перед компаніями за послуги на балансуючому ринку у 2019-2021 роках.

«Укренерго» заборгувало сторонам, які відповідають за баланс 5 млрд 900 млн грн, постачальникам послуг із балансування – 7 млрд 200 млн грн. Сумарний борг – понад 13 млрд грн.

Нагадаємо, щоб погасити борги на ринку електроенергії, які утворилися перед виробниками зеленої енергії, Міністерство енергетики та НЕК «Укренерго» має намір випустити «зелені єврооблігації» вже восени цього року.

Раніше повідомлялося, що оприлюднені фінансові показники компаній НАЕК «Енергоатом» і НЕК «Укренерго» за перші три місяці поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу