На українців чекає подорожчання цукру та хліба

Поділитися:

Українські експерти передбачили подорожчання цін на продукти. Найближчим часом ціна виросте на пшеницю і цукор, як заявив глава Союзу українського селянства в рамках своєї останньої пресконференції.

Фахівець заявив, що в ситуації з цукром підвищення цін варто очікувати на тлі низького виробництва даного продукту. На поточний момент Україна виробляє трохи більше понад 1 млн тонн цукру, тоді як рівень споживання дорівнює 1,5 млн тонн цукру.

«Плюс експорт. Йде зростання ціни на цукор в Європі та Америці. І тут у нас немає можливості імпорту цукру. Ситуація буде складатися так, що подорожчання буде. Цукор буде йти першим номером до нового врожаю», – сказав експерт.

Також він вказав на те, що аналогічним чином в Україні виростуть ціни на пшеницю, а відповідно і на борошно, хліб, макарони та інші хлібобулочні вироби.

Нагадаємо, що уряд повертає державне врегулювання цін, а Антимонопольний комітет відкрив справу проти київських супермаркетів і постачальників через неправомірне зростання вартості продуктів.

За словами Іллі Несходовського, у всіх сучасних країнах є відповідна інституція – Антимонопольний комітет, який займається розслідуванням явищ необґрунтованого підвищених цін на ринках і зазвичай встановлює справедливість в цьому питанні, шляхом отримання даних з боку безпосередніх учасників ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу