МВФ засумнівався у відновленні світової економіки

Поділитися:

У Міжнародному валютному фонді висловили сумніви щодо швидкого відновлення світової економіки. В організації сказали про невизначеність майбутнього і про те, що деякі наслідки пандемії можуть стати неймовірним рубцем для цієї галузі.

Відзначимо, що заяву з цього приводу організація зробила у своєму комюніке. Серед головних проблем МВФ згадав зростання соціальної нерівності в суспільстві, бідність та фінансову кризу.

“Криза загрожує залишити такі глибокі шрами на світовій економіці, це більш слабке зростання продуктивності, більш важкий тягар заборгованості, підвищена фінансова вразливість, а також зростання бідності та нерівності”, – йдеться в повідомленні відомства.

Також в МВФ вказали на те, що готові надати в такий складний час додаткову фінансову підтримку тим країнам, які цього реально потребують.

Раніше Міжнародний валютний фонд змінив свій економічний прогноз щодо України: організація покращила свої очікування щодо держави.

Так, за очікуваннями МВФ до кінця 2020 року рівень падіння внутрішнього валового продукту в Україні дійде до позначки в 7,2%, хоча в аналогічному прогнозі за червень відомство пророкувало результат у 8,2%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу