МВФ почав виплати для відновлення світової економіки

Поділитися:

У понеділок, 23 серпня, країни-члени МВФ починають отримувати свої частки виплат для відновлення світової економіки. Загалом їх сума становить близько 650 млрд доларів. Про це повідомила директор-розпорядник МВФ.

За її словами, сума цих виплат є найбільшою в історії МВФ. Фінансова допомога від Фонду забезпечить додаткову ліквідність світової економічної системи. Зокрема, доповнить валютні резерви країн і зменшить їх залежність від внутрішнього або зовнішнього боргу.

«Країни можуть використовувати простір, передбачений виділенням СДР, для підтримки своєї економіки і активізації боротьби з кризою», — додала директор-розпорядник МВФ.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України розраховує отримати два транши з боку Міжнародного валютного фонду в поточному році. Про це повідомляє радник Президента України Володимира Зеленського з економічних питань.

Як відомо, частину цих коштів планується спрямувати в золотовалютні резерви НБУ, а решту — на стимулювання економічного розвитку країни в середній і довгостроковій перспективі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу