Молдова оголосить надзвичайний стан через ціни на газ

Поділитися:

У Молдові оголосять надзвичайний стан через газову кризу. Про це 22 жовтня на прес-конференції повідомили прем’єр-міністр Наталя Гаврилиця і віце-спікер парламенту, депутат від партії «Дія і солідарність» (PAS) Міхай Попша.

Як повідомила Гаврилиця, на цю мить у Молдови немає остаточної домовленості з Газпромом і немає впевненості в тому, що влада зможе в підсумку домовитися про укладення договору.

«Вчора в Москві відбувся новий раунд перемовин. Ситуація зрушила з мертвої точки, але на цю мить немає ні остаточної угоди, ні впевненості в тому, що його досягнуто. Тим часом на молдавському газовому ринку спостерігається дефіцит газу в обсязі близько 16 млн кубічних метрів. При цьому необхідні обсяги газу в жовтні покриті лише на 67%. Тиск у газотранспортній мережі досягло критичного рівня, що може порушити функціонування газових систем. Оскільки Молдовагаз не тримає свого слова і не забезпечує необхідний тиск газу на вході, ми змушені в терміновому порядку перейти до альтернативного плану», – сказала вона.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що не очікує зниження цін на газ до початку 2022 року.

На його думку, висока ціна на газ в цей час обумовлена ​​низкою факторів, деякі з яких пов’язані з зарубіжним видобутком газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу