Мінсоцполітики погрожує відбирати пенсії і субсидії

Поділитися:

Перевірка державних виплат – обов’язкова міра, щоб в подальшому допомагати найбільш незахищеним верствам населення. Незабаром Міністерство соціальної політики перевірить тих, хто отримує пенсії.

У відомстві уточнили, що влада країни готова надавати підтримку тим, хто дійсно її потребує. Для цього був створений закон про верифікацію соціальних виплат.

У 2019 Мінсоцполітики провело перевірку підтримки малозабезпечених українців, в ході якої було виявлено, що близько 3,5 мільйона гривень було отримано неправомірно. Найбільше обману було пов’язано з реєстрацією майна, приховуванням зайнятості, придбанням автомобілів. Половину суми вдалося повернути до бюджету України.

До питання одержувачів субсидій чиновники застосували ризик-орієнтований підхід. Тобто, перевірятися будуть ті, хто має високі ризики здійснення порушень.

Відзначимо, що в липні 2020 року відомство збільшило суму виплат допомоги сім’ям з дітьми на 15-20 відсотків.

Нагадаємо, що соціальні допомоги в Україні зменшаться: постраждають субсидії і підтримка багатодітних сімей. Справа в тому, що нові методи розрахунку доходів, на підставі яких розраховується розмір субсидій та соціальних допомог, збільшать номінальну чисельність доходів громадян.

Також ми повідомляли, що в Кабінеті міністрів України заговорили про виплату житлових субсидій тільки готівкою. Про це свідчать положення програми дій уряду, представлені на офіційному сайті уряду.

Відзначимо, що остаточна версія програми ще не затверджена, зараз вона знаходиться на розгляді парламенту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу